Hvad er hypnose og hypnoterapi?

hypnose frederikshavnHypnose er en bevidsthedstilstand med en indadvendt koncentreret opmærksomhed, en passiviseret kritisk sans og en direkte kontakt til vores underbevidsthed. Og det er netop denne kombination, som gør hypnose så utroligt virkningsfuldt.

Da grundelementet til at lære er, at koncentrere sig om det man ønsker at lære, bliver hypnose særligt effektivt i terapi. Når man er i trance er det muligt at arbejde i underbevidstheden med, at indlære eller aflære ønsket eller uønsket indlæring.

Vores kritiske sans sidder i vores bevidsthed og det er denne vi omgår i hypnose.

Underbevidstheden styrer 90% af alle vores handlinger og indeholder vores tanke- og adfærdsmønstre. Derfor kan man let ændre negative og uhensigtsmæssige tanke- og reaktionsmønstre i hypnose.

Eksempler på hvordan hypnose kan bruges

Emilie så gennem sin opvækst hvordan hendes mor sprang op i møblerne hver gang hun så en edderkop. Emilie har her fået indlært en uhensigtsmæssig indlæring og da hun selv er blevet mor, ønsker hun ikke at give dette videre til sit barn.

Derfor henvender hun sig for at få hypnose mod hendes frygt for edderkopper. Emilie fortæller at hun ønsker at kunne tage det helt roligt ved mødet med en edderkop, og kunne tage den og smide den udenfor, uden at skade den.

Emilie bliver lagt i en hypnotisk tilstand, hvor hendes kritiske sans er passiviseret, så hypnoterapeuten kan guide hende igennem en aflæring af frygten for edderkopper og en indlæring af naturlig ro.

På denne måde vil Emilie ved næste møde med en edderkop, straks mærke en naturlig ro og kunne tage edderkoppen og sætte den udenfor.